UPORABNOSTNA PREISKUŠNJA PO KRVNI SLEDI – RADEČE 2017

UPORABNOSTNA PREISKUŠNJA PO KRVNI SLEDI – RADEČE 2017

 

LKD Zasavje je s pomočjo lovske družine Radeče, 30. 09. 2017, organiziralo uporabnostno preizkušnjo po krvnem sledu. Člani lovske družine so se z vso odgovornostjo pripravili na kinološko preizkušnjo. Dan pred prireditvijo, v petek, so sodniki v spremstvu pomočnikov, Robija Zagorca, Oskarja Jahna in Boruta Podlesnika, položili devet umetnih krvnih sledi, po Pravilniku uporabnostne preizkušnje po krvni sledi in vse drugo za nemoteno izvedbo omenjene preizkušnje.

Prireditev se je začela v soboto, 30. 9, 2017, ob 9 uri. Po pozdravnem govoru predsednika lovske družine Radeče Ludvika Klavsa , je vodja prireditve, Franci Ocepek, član UO LKD Zasavje, predstavil sodniški zbor, ki ga je vodil Milan Udovč. Sodnika na tej prireditvi sta bila še Franci Svetec in Dejan Poljanšek. Milan Udovč je predstavil Pravilnik o uporabnostni preizkušnji po krvni sledi, kinolog lovske družine Oskar Jahn pa je izvedel žreb, ki je določil vrstni red in sodnika. Žreba se je udeležilo osem vodnikov, en  vodnik lovskega psa  ni prišel na preizkušnjo iz  utemeljenega vzroka.

Glede na odlične vremenske razmere, je preizkušnja potekala tekoče in uspešno. Od sodelujočih na preizkušnji, je nalogo opravilo vseh osem psov in vodnikov. Sledila je razglasitev rezultatov, preizkušnjo so opravili vsi vodniki z svojimi štirinožnimi prijatelji:

Ivančič Luka z nemškim  lovskim  terierjem ( 144 točk,  I.n.r.),

Jani Krivec s hanovrskim  barvarjem   ( 144 točk,  I.n.r. ),

Maja Lesjak z resastim jazbečarjem ( 132 točk,  I.n.r. ),

Ocepek Boštjan z nemškim  prepeličarjem ( 121 točk,  I.n.r. ),

Špeglič Anton z nemškim  lovskim  terierjem ( 118 točk, I.n.r. ),

Balarin Zdravko z nemškim  lovskim terierjem ( 124 točk,  II.n.r. ),

Bervar Boris s slovaškim  goničem ( 104 točk,  II.n.r. ),

Juvan Darko z brak jazbečarjem ( 104 točk,  II.n.r. ).

V imenu vseh vodnikov lovskih psov na preizkušnji in v imenu LKD Zasavje, se zahvaljujem vodstvu lovske družine Radeče in njenim aktivnim članom, za pomoč in pogostitev pri lovskem domu. Zahvala naj velja tudi vsem tistim, ki so kakorkoli pripomogli in pomagali pri izvedbi te zelo pomembne lovske preizkušnje.

Jani Krivec